Muzeul Luvru, Paris


Muzeul Luvru (Musee du Louvre) este situat în centrul Parisului, pe malul drept al Senei. Luvru este cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța dar și cel mai vizitat muzeu din lume. Muzeul deține peste 350.000 de opere de artă. Dintre cele mai cunoscute opere se enumeră Giaconda (Mona Lisa) a lui Leonardo Da Vinci, Libertatea conducând poporul de Delacroix, Victoria înaripată de la Samotrace, Codul lui Hammurabi ș.m.a.
De-a lungul anilor Luvru a avut parte de nenumărate schimbări, planuri, construcții și reconstrucții dirijate de regii Franței.
Interiorul Curții Pătrate a muzeului.
    
Una dintre cele mai noi construcții  care i s-au adaugat este Piramida de sticlă din curtea principală (Curtea lui Napoleon).  Piramida de sticlă a fost construită de către Ieoh Ming Pei, inaugurată la data de 30 martie 1989. Piramida reprezintă intrarea principală în muzeu (mai există încă 2 intrări secundare). 
    
        
    
    
Să nu uit să pomenesc Grădinile Toileries, care se află în proprietatea Palatului Luvru. Dar.. despre asta voi scrie în următoare postare. P.S. sunt cu adevărat spectaculoase.

Adry Plugaru
2016.04.30
Luvru, Paris

Share:

0 comentarii