Tour Eiffel

Tour Eiffel - Simbolul Parisului

Parisul are multe destinații turistice cu o istorie bogată, așa cum Muzeul Luvru, Notre Dame sau Sacre Coeur, însă vizitarea Turnului Eiffel este ceva ce nu puteți rata dacă ajungeți să vizitați Parisul.
Este imposibil să vizitezi Parisul și să nu vezi Turnul Eiffel. Chiar să nu vrei să-l vizitezi, orcum nu ai cum să nu-l zărești, deoarece vârful Turnului se vede aproape din orice punct al Parisului. Turnul Eiffel măsoară 300 metri înălțime și deține titlul de cea mai înaltă sculptură din lume. Turnul a fost construit în decursul a 2 ani și 2 luni pentru ediția 1889 a Expoziției Universal, cu ocazia împlinirii unui secol de la Revoluția Franceză. Ridicat în mijlocul unui parcului imens "Shamp de Mars".  Arhitectul Gustave Eiffel a fost cel care a dat viață acestui monument imens.  Astăzi, turnul este cel mai vizitat monument (plătit) din lume.
  
Mai jos vedeți mai multe foto )) iar despre ce poți vedea la Turnul Eiffel, panorama Parisului de la înălțime și prețuri pentru a vizita Turnul o să scriu în următoarea postare.
  
  
  
  
Foto: Adry Plugaru
2016.05.01, Paris

Share:

0 comentarii