Rifugio Rosetta

Salutare tuturor!!! A trecut mult timp de cand nu am scris aici și mi s-a făcut foooarte, fooarte dor. Am fost cam ocupată ultimul timp și abia azi am apucat să vă scriu. Sunt multe locuri pe care le-am vizitat și despre care nu am răbdare să vă povestesc. Sunt atât de încântată și am decis să vă povestesc despre ultima mea escapadă la munte, despre Rifugiul Rosetta ( Giovanni Pedrotti) , unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am vizitat vara trecută.

Cima Rosetta, Dolomiti ... Un vis care mi-a încolțit în iarnă trecută și am tot visat și am tot căutat pe internet! Mă și vedeam acolo șiiii uite că vine ziua când pornesc la drum. Am pregătit totul de seară: rucsacul, bocancii de munte și aparatul foto și la ora 6 sunt deja în drum spre visul meu. Peste câteva ore mă văd la San Martino di Castrozza (Trento), un orășel foarte ftumos și foarte cunoscut. Locuitorii spun, că zona e și mai frumoasă iarna (și foarte mulți vin să schieze aici). Iar eu mă întreb unde încape loc pentru mai frumos?! Ar trebui să ajung acolo și iarna, ca să mă conving. :D

Tot aici, la San Martino di Castrozza se găsește Telecabina Colverde, pentru a urca mai sus și mai sus până Grupul Pale San Martino. De data aceasta urcarea a fost foarte ușoară: am urcat cu telecabina apoi cu funivia Rosetta până la 2700 m (25 euro dus-intors), mi-am dorit foarte mult să ating această înălțime fără telecabină, (cum inainte) doar că nu dispuneam de prea mult timp.
Cu cât urcam mai sus, cu atât mă relaxam mai mult. Urcam spre o lume lipsită de griji și de stres. O lume de basm cu stânci albe și peisaje lunare care se schimbă la fiecare cotitură. La un moment dat, ajung atât de sus, că atunci când am crezut că e ceată împrejur, defapt eram înconjurată de nori. Impresionant!
Sper să vă impresioneze și pe voi peisajele de mai jos <3


 






Share:

0 comentarii